Erişilebilirlik

İsrail Özel Operasyonları Sürüyor - 2002-07-09


Filistinli yetkililer, İsrail özel timlerinin, İslami Cihat örgütünün önde gelen liderlerinden birini Batı Şeria’da öldürdüğünü bildirdi.

İslami Cihat liderlerinden Muammer Darağma’nın, Cenin yakınlarındayken otomobiline düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail ordusu haberleri doğrulamadı, ancak olayla ilgili olarak soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.

İsrail ordusu daha önce de Filistinli militanları hedef alan özel operasyonlar düzenlemişti.

Bu arada, İsrail polisi Doğu Kudüs’te Filistinli bir saldırganın açtığı ateş sonucu bir polis memuruyla, Arap asıllı bir İsrailli’nin öldürüldüğünü bildirdi. Saldırganın aranmasına devam ediliyor. Öte yandan İsrail polisi El Kudüs Üniversitesi Rektörü’nün ofisini, gerekçe göstermeden, kapattı.

Bölgeden gelen diğer haberlerde, İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Perez’in Filistinli üst düzey yetkililerle temaslarına bugün de devam ettiği bildirildi.

Perez, dün Filistin Maliye Bakanı Salam Fayad’la ikili bir görüşme yapmıştı. Başbakan Şaron’un, Perez’e, görüşmeleri insani yardım ve terörle mücadele konularıyla sınırlandırması için talimat verdiği belirtiliyor.

XS
SM
MD
LG