Erişilebilirlik

Los Angeles Havaalanı'nda Saldırı - 2002-07-04


ABD'nin Los Angeles Uluslararası Havaalanı'ndaki İsrail Havayolu Şirketi (EL-AL) bilet satış ve kontrol yeri Perşembe günü tek bir silahlı kişinin saldırısına hedef oldu. Olayda saldırgan dahil üç kişi öldü, altı kişi de yaralandı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) olayın bir terörist saldırı olduğunu gösteren bir kanıt bulunmadığını, bir tabanca ve bir bıçak saldıran kişinin tek başına hareket ettiğine inandıklarını bildirdi. Saldırganın ve öldürdüğü iki kişinin kimlikleri henüz açıklanmadı. Saldırganın, İsrail Havayolu şirketinin bir güvenlik görevlisi tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi. Olay üzerine binlerce kişi havaalanı terminal binasından tahliye edilirken, ambulanslar yaralıları çevredeki hastanelere taşıdı. Ölen kişinin, kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadığı bildirildi.

Amerika'nın her yerinde 4 Temmuz Bağımsızlık Bayramında terörist saldırı tehlikesine karşı olağanüstü güvenlik önlemleri alınmıştı. Ancak Los Angeles ve diğer birçok havaalanında güvenlik kontrolları yolcuların uçaklara binişinden hemen önce ve yolcu bağajları üzerinde yapılıyor. Terminal binalarına girişte ise böyle bir kontrol yapılmıyor.

XS
SM
MD
LG