Erişilebilirlik

İsrail: Çocukların Öldürülmesi Hataydı - 2002-06-22


İsrail hükümeti, Cenin’de iki Filistinli çocuğun tank ateşiyle öldürülmesinin yanlışlık olduğunu bildirdi.

İsrail ordusu tarafından konulan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı düşüncesiyle pazara giden Filistinlilerin üzerine bir tanktan top ateşi açıldı. İkisi çocuk olmak üzere üç kişi öldü. Çocukların 6 ve 7 yaşlarında olduğu bildirildi. Üçüncü kişi ise 50 yaşında bir Filistinli erkek.

Resmi açıklamada, askerlerin, çocukları, kendilerine saldırmaya hazırlanan militanlar sandıkları ileri sürülüyor.

İsrail askerlerinin Cenin kentinde boş bir binayı imha etmesi sırasında da bir çocuk öldü. Haberlere göre, olaya, patlayıcı maddeyle imha edilen binaya bitişik evin çökmesi neden oldu. Yetkililer, çöken binada bulunan 14 yaşındaki bir Filistinlinin öldüğünü 7 Filistinlinin yaralandığını kaydettiler.

Gazze’de ise askerlerle Filistinliler arasında çıkan çatışmada 4 Filistinli öldü. Olay, Cuma sabahı erken saatlerde, Erez yakınlarında meydana geldi.

Son olaylar Perşembe akşamı iki Filistinli militanın, Batı Şeria’daki Itamar Yahudi yerleşim birimine girerek, bir evde, üçü çocuk 5 İsrailli’yi öldürmesini izliyor. Baskını yapan Filistinlilerden biri askerlerle çıkan çatışmada öldü, diğeri ise kaçtı.

Saldırıdan hemen sonra yaklaşık 50 tank ve zırhlı buldozer Nablus’a girdi. İsrail, son günlerde girişilen ve toplam 31 İsrailli’nin ölümüne yol açan iki intihar saldırısına misilleme olarak, daha önce Cenin, Ramallah, Tulkerim, Kalkilya ve Beytüllahim’i tekrar işgal etmişti.

XS
SM
MD
LG