Erişilebilirlik

Ecevit Ekonomi Konusunda Kaygılı - 2002-06-17


Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye’de siyasi durumun belirsiz olduğu yolundaki değerlendirmelerin, ekonomiyi olumsuz etkilemesinden kaygı duyduğunu söyledi.

Ecevit bugün Oran’daki evinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş ve ekonomiden sorumlu diğer yüksek düzeyli yetkililerle görüştü.

Toplantıdan önce Başbakanlık Basın Müşaviri aracılığıyla bir yazılı açıklama yapan Başbakan Ecevit, ekonomik program uygulaması devam ederken enflasyonda gerilemenin ve büyümenin yeniden başladığı bir noktaya gelindiğini kaydetti. Ecevit, reel sektörde, kamu maliyesinde ve fiyatlarda olumlu gelişmenin devam etmesi için belirsizlik havasının giderilmesinin önem taşıdığını belirtti.

Devlet Bakanı Derviş de görüşmeden sonra gazetecilere, Başbakanın ekonomik durum ve son günlerdeki gelişmeler hakkında bilgi istediğini söyledi. Derviş, ekonomi bürokratlarıyla birlikte Ecevit’e ayrıntılı bilgi verdiklerini belirtti. Bakan, Ecevit’in sağlık durumuyla ilgili sorulara, Başbakanı iyi gördüğünü söyleyerek cevap verdi.

Son günlerde Türk lirasının uğradığı değer kaybı ve bu yüzden devlet borçlarının artmasının, Türkiye’deki siyasi istikrarsızlıktan kaynaklandığı yolunda yorumlar yapılıyor.

XS
SM
MD
LG