Erişilebilirlik

Amerika Çeyrek Finalde - 2002-06-17


Dünya Kupası finallerinde Amerika ve Brezilya da çeyrek finalde oynama hakkını elde etti. Türk milli takımı ise 16’lar grubunda ilk maçını yarın sabah Japonya’yla yapacak.

Amerikan milli takımı, bu sabah Güney Kore’de Meksika’yla yaptığı maçı 2-0 kazandı. Amerikan takımının ilk golünü maçın sekizinci dakikasında Brian McBride kaydetti. Bu, McBride’ın Kupa finallerinde attığı ikinci gol oldu. 65’inci dakikada ise Landon Donovan, Amerika’nın ikinci golünü attı. Böylece Amerikan takımı, 1930 yılındaki Dünya Kupasından buyana ilk kez çeyrek finale kadar yükselmiş oldu. Amerika, 8 takım arasındaki karşılaşmalarda Cuma sabahı Almanya’ya karşı oynayacak.

Günün diğer maçında ise dört kez Dünya şampiyonluğunu elde etmiş olan Brezilya, Belçika’yı 2-0 yendi. Brezilya ilk turdaki üç maçını da kazanmış, toplam 11 gol atmış ve 3 gol yemişti.

16’lar grubunda şimdiye kadarki maçlarla, İngiltere, Almanya, İspanya, Senegal, Amerika ve Brezilya çeyrek finale yükselmiş oldu. İrlanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Paraguay ve Meksika ise bu şansı kaybetti. Çeyrek finale yükselecek son iki takım yarın sabahki maçlardan sonra belli olacak. Turnuvanın ortak ev sahiplerinden Güney Kore, İtalya’ya; Japonya ise Türkiye’ye karşı oynayacak.

XS
SM
MD
LG