Erişilebilirlik

Bush Filistin Reformlarında Israrlı - 2002-06-11


Başkan Bush görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, İsrail’in Ramallah’daki son operasyonuyla ilgili soruları da yanıtladı. Bazı kişilerin terör eylemleriyle barış sürecini durdurmak istediklerini söyleyen Bush, "İsrail’in kendini savunma hakkı vardır. İsrail bu hakkını kullanırken bile, Başbakan Sharon, arzu ettiğimiz güvenli bir bölge hedefine ulaşmak için gerekli koşulları görüşmektan çekinmemektedir" dedi.

Sharon’la Beyaz Saray’da görüşen Başkan, Filistin yönetiminde önemli reformlar yapılması çağrısını da tekrarladı ve barış yolunda ilerleme sağlanabilmesi için bunun şart olduğunu vurguladı.

İsrail Başbakanı ise, Yaser Arafat’ı muhatap olarak görmediğini söyledi. Sharon, "Pazarlık için tabii ki karşımızda bir taraf gerekir. Şu anda böyle bir taraf görmüyoruz. Bir gün kalıcı bir barış için masaya oturup pazarlık yapacağımız bir taraf bulacağımızı umut ediyoruz" dedi.

Arafat’la görüşmeyi reddeden Başkan Bush, göreve başlamasından bu yana İsrail Başbakanı'yla 6 kez biraraya geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer, Başkan Bush’un Arap ülkeleriyle verimli danışmalarda bulunduğunu söyledi ve Başbakan Sharon’la görüşmesinin de çok yapıcı geçtiğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG