Erişilebilirlik

Olağanüstü Hal Kalkıyor - 2002-05-30


Başbakan Bülent Ecevit rahatsızlığı nedeniyle Milli Güvenlik Kurulu’nun bugünkü aylık olağan toplantısına katılamadı.

Başbakanlık Basın Müşaviri Cem Avcı’nın yaptığı açıklamaya göre doktorları Perşembe sabahı yaptıkları rutin kontrol sonucu Ecevit’in 4-5 saat sürebilecek uzun süreli bir toplantıya katılmasının uygun olmadığını söylediler.

Milli Güvenlik Kurulu’nun Mayıs ayı toplantısına, Bülent Ecevit’in yanı sıra Çin gezisinde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli de katılmadı. Hükümeti Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın temsil ettiği toplantıda Olağanüstü Hal Uygulaması’nın 2 ilde kaldırılması, 2 ilde de son kez uzatılması yönünde tavsiye kararı alındı. Buna göre Hakkari ve Tunceli’de uygulamaya 30 Temmuz’dan itibaren son verilmesi, Diyarbakır ve Şırnak’ta ise son kez 4 ay için uzatılması üzerinde anlaşmaya varıldı.

Kurul, Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri de toplantı sırasında kapsamlı bir şekilde gözden geçirdi. Toplantı sonrasında yapılan resmi açıklamada Kıbrıs görüşme sürecinin desteklendiği belirtildi.

Bu arada Ecevit’in rahatsızlığı nedeniyle başbakanlıktan istifa edebileceği yolundaki söylentiler menkul kıymetler borsasını olumsuz etkiledi.

Siyasi gözlemciler, Ecevit’in başbakanlıktan ayrılması halinde üç partili koalisyon hükümetinin dağılmasından, ve milyarlarca dolarlık IMF yardım paketinin tehlikeye düşmesinden kaygı duyuyor.

XS
SM
MD
LG