Erişilebilirlik

Bush, Moskova'da - 2002-05-23


Başkan Bush Moskova ziyaretine başladı. Başkan Bush ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak zirve görüşmesinde silahların kontrolüne ilişkin yeni anlaşma, terörizm ile savaş, ticaret ve diğer konular ele alınacak.

İki lider, nükleer silahların azaltılması konusunda varılan yeni anlaşmayı Cuma günü törenle imzalayacak.

Başkan Bush Rusya’dan önce Almanya’da yetkililerle görüştü. Alman Parlamentosu’ndaki konuşmasında Bush, Almanya’nın terörizmle savaşta desteğini sürdürmesini istedi. Başkan, Amerika'nın hedef olduğu 11 Eylül saldırılarından sonra bütün uygar ülkelerin, barış ve özgürlüğü koruma konusunda kararlı olduklarını teröristlere açıkça duyurduklarını söyledi.

Bush, teröristlerin eylemlerinden yılmamak ve görmezden gelmemek gerektiğini belirtti. Başkanın konuşmasını protesto eden üç Alman parlamenter, konuşma sırasında, üzerinde "Bush, Savaştan Vazgeç" yazılı bir pankart açtı. Üç parlamento üyesi salondan çıkarıldı.

Başkan Bush ve Almanya Başbakanı Gerhard Schroder, gazetecilere yaptıkları ortak açıklamada, basında çıkan söylentilere rağmen şu anda Saddam Hüseyin’e karşı bir askeri operasyon planı bulunmadığını ancak herşeyin mümkün olduğunu belirttiler.

XS
SM
MD
LG