Erişilebilirlik

Şaron'dan Yeni Barış Paketi - 2002-05-07


İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Salı günü Beyaz Saray’da Başkan Bush’la görüşecek.

Şaron, görüşme sırasında Bush’a hem israil-Filistin çatışmalarını sona erdirebilecek barış öneri paketini hem de Filistin Lideri Yaser Arafat’ın terör saldırılarıyla bağlantıları olduğunu kanıtlama amacıyla getirdiği bazı belgeleri sunacak.

Şaron, terörle direkt bağlantısı olduğunu iddia ettiği Arafat’ın barış sürecinin dışında tutulması gerektiğini söylüyor.

Başkan Bush Pazartesi günü yaptığı açıklamada İsrail’in Arafat’la ilgili olarak neden hayal kırıklığına uğradığını anladığını söyledi ve kendisinin de Filistin Lideri’nden terörü durdurmasını beklediğini vurguladı. Bununla birlikte Bush, Arafat’ın Filistin halkınca desteklendiğini ve bir lider olarak kabul edildiğini bu nedenle de İsrail’in Arafat’ı muhatap almak zorunda olduğunu söyledi.

Şaron ise, Pazartesi günü Washington’daki bir Musevi örgütünün düzenlediği toplantıda, barış sürecinde ilerleme kaydedilebilmesi için Filistin Özerk Yönetimi’nde yapısal reformlara gidilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail Başbakanı, Washington temasları sırasında Dışişleri Bakanı Colin Powell ve Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’le görüştü. Görüşmelerin ayrıntıları basına açıklanmadı.

Bu arada Ürdün Kralı Abdullah Çarşamba günü Beyaz Saray’da Başkan Bush’la görüşecek.

XS
SM
MD
LG