Erişilebilirlik

İsrail Arafat'ın Karargahından Çekiliyor - 2002-05-01


İsrail birlikleri Filistin Lideri Yaser Arafat'ın karargahından çekilmeye başladı. Çekilme kararı, İsrail'in aradığı 6 Filistinli'nin ABD ve İngiliz makamlarının gözetimine verilmesi üzerine alındı.

İsrail, geçen Aralık ayından bu yana Arafat'ı ev hapsinde tutuyordu. 29 Mart tarihinde ise Arafat'ın bulunduğu karargah İsrail askerlerince abluka altına alındı.

Eriha'daki bir Filistin hapishanesinde konulan 6 Filistinli İngiliz ve Amerikalılar'ın gözetiminde tutulacak. Hapishaneye konulan Filistinliler'den 4'ü, İsrailli Turizm Bakanı Rechavam Ze'evi'ye geçen Ekim ayında suikast düzenledikleri gerekçesiyle Şaron hükümeti tarafından aranıyordu. Filistinliler'den 4'ü, Arafat yönetimince yakalandıktan sonra, geçen hafta çıkarıldıkları Filistin askeri mahkemesinde suçlu bulunmuştu.

Amerikan ve İngilizlerin gözetimine geçen diğer 2 Filistinli'den biri, Turizm Bakanı'na suikastı düzenleyen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin siyasi lideri. Diğer Filistinli ise, Ocak ayında İran'dan gemiyle silah kaçırmaya çalıştığı gerekçesiyle İsrail makamlarınca aranan özerk yönetime bağlı bir yönetici. Silahların girişi, geminin İsrail komandolarınca durdurulması üzerine önlenmeşti.

XS
SM
MD
LG