Erişilebilirlik

İsrailli Bakan'ın Katillerine Hapis Cezası - 2002-04-25


Filistin’deki askeri bir mahkeme, İsrail Turizm Bakanı Rehavam Zeevi’ye suikast düzenlemekle yargıladığı 4 militanı suçlu buldu.

Filistin Özerk Yönetimi tarafından yapılan yazılı bir açıklamada, Yaser Arafat başkanlığında toplanan askeri mahkemenin 4 militana 1 ila 18 yıl arasında değişen hapis cezaları verdiği ve kararın Filistin Lideri'nce tasdiklendiği belirtildi. İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Filistin mahkemesinin kararını kabul etmedi ve Zeevi’nin katillerinin İsrail’e teslim edilmesi çağrısını yineledi. Şaron hükümeti, Turizm Bakanı’nı öldürenler teslim edilmedikçe Arafat'ın karargahına uygulanan ablukayı kaldırmayı reddediyor. İsrail ayrıca, İran’dan silah kaçırma girişimine ve çeşitli intihar saldırılarına mali kaynak sağladığını söylediği Filistinli yetkili Fuad Şubaki’nin de teslim edilmesini isityor.

Bu arada Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (PFLP), mahkeme kararını kınadı ve cezaların iptali istedi. Örgüt, İsrailli Turizm Bakanı’na düzenlenen suikasti, geçen Ağustos ayında öldürülen örgüt lideri Ebu Ali Mustafa’nın intikamını almak için kendi militanlarının düzenlediğini iddia ediyor.

XS
SM
MD
LG