Erişilebilirlik

Bush İsrail'in Çekilme Hızından Memnun - 2002-04-18


Başkan Bush, İsrail’in Filistin topraklarından çekilmeye başlamasını memnunlukla karşıladı. Başkan, Yaser Arafat’ın da terörle mücadele konusunda verdiği sözü tutmasını beklediğini belirtti. Dışişleri Bakanı Colin Powell’la görüşmesinden önce gazetecilere bir açıklama yapan Bush, Filistin topraklarından çekilmesi için İsrail’e yaptığı sert uyarının Şaron hükümeti tarafından dikkate alındığını kaydetti.

Başkan Bush, Başbakan Ariel Şaron’un Batı Şeria’dan çekilme konusunda kendisine verdiği takvime uygun davrandığını belirtti ve askerlerin geri çekilme işlemine devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaser Arafat’ın geçen hafta terörü açık bir dille kınadığını hatırlatan Başkan Bush, Filistin Lideri’nden bu sözlerini teröre karşı alacağı kesin önlemlere dönüştürmesini beklediğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Colin Powell da Başkan Bush’la Beyaz Saray’da yaptığı görüşmede 10 günden bu yana Ortadoğu’da yaptığı temaslar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Başkan Bush, Powell’ın 10 günlük bir ziyaretle uzun zamandan bu yana devam eden Ortadoğu sorununu çözmesinin zor olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG