Erişilebilirlik

Powell: Gelişme Sağlandı - 2002-04-16


Ortadoğu ziyaretinin sonuna yaklaşan Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell İsrail Başbakanı Ariel Sharon’la üçüncü ve son görüşmesini yaptı. Powell yarın da Filistin Lideri Yaser Arafat’la, kuşatma altında tutulduğu Ramallah’da ikinci kez görüşecek. Powell, Arafat'la ilk görüşmesini Pazar günü yapmıştı. Kudüs’te İsrail Başbakanının konutunda yapılan bugünkü görüşmeden sonra taraflar açıklama yapmadı. Dışişleri Bakanı Powell, İsrail ve Filistinlilerle görüşmelerinde ilerleme sağladığına inandığını söyledi. Ancak Bakan bu ilerlemenin ateşkes olmadığını ima etti. Powell’in İsrail Başbakanı Ariel Sharon’la üçüncü görüşmesi bir saat sürdü. Colin Powell temel hedefinin ateş kesin sağlanması ve iki taraf arasındaki güvenlik görüşmelerinin başlaması olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı ayrıca ateş kesin sağlanmasından sonra uluslararası bir konferansın toplanması ve Filistin devletinin kurulmasına yol açacak görüşmelerin başlatılması fikrine de sıcak baktığını söyledi.

Colin Powell taraflarla son görüşmelerinde, İsrail tarafından, askerlerin Batı Şeria’dan çekilmesi için bir tarih elde etmeyi bekliyordu. Bakan’ın Filistinlilerden istekleri arasında da, intihar saldırıları dahil olmak üzere, terörizmin üzerine gitme taahhütü bulunuyordu.

Gezisine Ortadoğu ülkelerinin başkentlerini ziyaret ederek başlayan Colin Powell, Washington’a dönerken Kahire’ye uğrayarak Cumhurbaşkanı Hüsnü Mubarek’le görüşecek.

XS
SM
MD
LG