Erişilebilirlik

Kongre Göçmenlik Bürosu'nu 'Baştan Yaratacak' - 2002-04-10


ABD Temsilciler Meclisi, Federal Göçmenlik Bürosu’nun yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir tasarıyı görüşüyor. Hukuk Komisyonu’nda ele alınan tasarı, göçmenlik bürosunun iki ayrı kurum haline getirilmesini öngörüyor. Tasarıya göre, oluşturulacak yeni birimlerden biri yalnızca göçmenlik başvurularını değerlendirirken, diğeri de konuyla ilgili yasaların uygulanmasından sorumlu olacak.

Federal Göçmenlik Bürosu Başkanı James Ziglar, kısa bir süre önce Kongre’de katıldığı bir oturumda ciddi değişiklikler yapılması gerektiğini kabul etmiş, ancak Bush yönetiminin, yeni bir yasal bir düzenleme yerine dahili bir yeniden yapılanmayı tercih ettiğini söylemişti.

Ancak Temsilciler Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı James Sensenbrenner, 30 yıldan bu yana kendisini düzeltmesi için para ve zaman verilen Federal Göçmenlik Bürosu’nun, bu konuda hiçbir başarı gösteremediğini söylüyor. Komisyonda ele alınan tasarı, onaylanırsa, meclis genel kuruluna gönderilecek. Senato’nun da benzeri bir tasarı üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Göçmenlik Bürosu, 11 Eylül saldırılarını düzenleyen iki teröristin vize başvurularını, saldırılardan 6 ay sonra onaylaması büyük eleştiri aldı.

XS
SM
MD
LG