Erişilebilirlik

'Kuzey İrak'ta Herkes Değişimden Yana' - 2002-04-05


ABD’nin Ortadoğu'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcı Vekili Ryan Crocker, Kuzey Irak’ta dört gün süren temaslarının ardından Ankara’ya geçerek Türk yetkililere bilgi verdi.

Irak Kürdistan Demokratik Partisi, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Türkmen Cephesi’yle görüşmelerde bulunduğunu söyleyen Amerikalı yetkili, “Irak’ta herkes değişim istiyor” diye konuştu.

Crocker, Kuzey Irak temasları sırasında, ABD’nin taraflarla diyaloğu sürdürme, istikrarı sağlama ve Iraklı Kürtler’in can güvenliğini koruma konularındaki kararlılığının vurgulandığını söyledi.

Dışişleri yetkilisi, Iraklı muhalif grupları, ülkenin geleceğine ilişkin bir konferansta biraraya getirmeyi planladıklarının hatırlatılması üzerine, konferansın yeri ve zamanı konusundaki görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Irak halkının ne istediğini görmeyi amaçladıklarını kaydeden Crocker, Ankara’daki görüşmesinde Ortadoğu’daki gelişmeler konusunda da görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Amerikalı yetkiller, geçen hafta Avrupa’da yapılması beklenen konferans için 5 milyon Dolar’lık fon ayrıldığını açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG