Erişilebilirlik

Hamursuz Saldırısından Aranan Hamas Lideri Öldürüldü - 2002-04-05


İsrail askerleri, Batı Şeria'daki operasyonda üst düzey Hamas liderlerinden bazılarını öldürdü. Öldürülenler arasında Hamursuz Bayramı'nda Hayfa'da bir restoranda bazı İsrail vatandaşı Araplar dahil 26 kişinin ölümüne yolaçan intihar saldırısını planladığı sanılan bir Hamas lideri de bulunuyor.

Nablus'da ise El-Aksa Şehitleri Tugayı'nın liderlerinden biri, üzerindeki bombanın patlaması sonucu öldü.

Cenin ve Nablus’daki çatışmalar da devam ediyor. Filistinli yetkililer, çatışmalarda en az 20 Filistinli’nin öldürüldüğünü bildirdi. Cenin ve El-Halil’de de yaralananlar olduğu kaydedildi.

Filistinliler, İsrail savaş helikopterlerinin El-Halil’de, İslami Cihat militanlarından birine ait olduğu sanılan bir otomobile ateş açtığını, saldırıya hedef olan kişinin kaçtığını, otomobilde bulunan 5 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Bu arada Filistinliler, Beytüllahim’deki direnişe devam ediyor. Bölgede patlama sesleri duyulduğu bildiriliyor ancak çatışmaların tam olarak nerede olduğu, ve can kaybı henüz bilinmiyor.

Filistinli yetkili Saib Erakat, geçen Cuma’dan bu yana en az 80 Filistinli’nin öldürüldüğünü söyledi. İsrail de Batı Şeria’da 1100 Filistinli’yi tutukladığını açıkladı.

XS
SM
MD
LG