Erişilebilirlik

Pakistan'da Terörist Avı Devam Ediyor - 2002-04-02


Pakistan’ın Lahor kentinde düzenlenen bir dizi operasyonda Taleban ve El- Kaide’yle bağlantısı olduğu sanılan 16 kişi gözaltına alındı. Yetkililer, Arap, Afgan ve Pakistan uyruklu 16 kişinin Pazartesi günü gözaltına alındığını açıkladı. Geçen hafta da Pakistan ve Amerikalı yetkililer, Lahor yakınlarında Taleban ve El-Kaide militanı olduğu sanılan 60 kişiyi yakalanmıştı. Yakalananlar arasında yer alan Ebu Zübeyde'nin, El-Kaide’nin üst düzey liderlerinden biri olduğu sanılıyor. Zübeyde, halen Amerikalı yetkililer tarafından gözaltında tutuluyor.

Yetkililer, Ebu Zübeyde’nin, Amerika ve müttefiklerine yönelik yeni terör saldırılarından ve Üsame Bin Ladin’in nerede saklandığından haberdar olduğuna inanıyor.

Bu arada New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre, binlerce El-Kaide üyesi, Pakistan sınırı yakınlarında yeniden örgütlenmeye çalışıyor. Afganistan’daki geçici hükümetin güvenlik yetkililerine dayanarak verilen haberde, Üsame Bin Ladin’in sağ kolu olarak bilinen Ayman El-Zawahiri ile Taleban ordu komutanı Celaleddin Hakkani'nin, Miram Şah kentinde görüldüğü de iddia edildi. New York Times gazetesi, haberin başka kaynaklarca doğrulanmadığını da yazdı.

XS
SM
MD
LG