Erişilebilirlik

'Arafat daha çok çalışmalı' - 2002-03-31


Başkan Bush, Paskalya tatilini geçirdiği, Teksas'ın Crawford kasabasındaki çiftliğinde gazetecilerle konuştu. Bush, Filistin lideri Yaser Arafat'ın, terörizmi desteklemediğini açıkça göstermesi gerektiğini söyledi.

Bush, Arafat'ın, Tel Aviv'de Cumartesi akşamı girişilen ve çok sayıda İsraillinin yaralanmasına yolaçan intihar saldırısı gibi terör eylemlerini önlemek için daha çok çaba harcamasını istedi. Başkan Bush, Arafat'ın, Arapça bir konuşma yaparak İsrail'e hedef alan terör eylemlerinin durdurulması gerektiğini açıkça dile getirmesinin şart olduğunu söyledi.

Bush'un bu açıklamasından sonra Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın, Yaser Arafat ve İsrail Başbakanı Ariel Şaron'la telefon konuşmaları yaptığı bildirildi. Konuşmalar hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.

Başkan Bush bölgedeki diğer ülkelerin liderlerinin de terörizmi durdurmak için daha çok şey yapması gerektiğini belirtti. Bush, özellikle İran ve Suriye'den sözetti.

Başkan Bush Filistin halkının durumunu anlayışla karşıladığını ancak İsrail'in de intihar saldırganlarına karşı kendini savunma hakkını anladığını söyledi. Bush, Amerikan Temsilcisi Anthony Zinni'nin, barış çabalarını sürdürmek için bölgede kalacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG