Erişilebilirlik

İsrail, Askeri Seçenekleri Gözden Geçiriyor - 2002-03-28


İsrail hükümeti, Çarşamba günü Netanya’daki bir otele düzenlenen bombalı saldırıdan sonra askeri ve siyasi seçenekleri gözden geçiriyor. İsrail Savunma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer Perşembe günü Başbakan Ariel Sharon ve ordu yetkilileriyle biraraya geldi. Ancak toplantıda alınan kararlar hakkında bir açıklama yapılmadı.

Filistin lideri Yaser Arafat, 21 kişinin ölümü ve 100’den fazla kişinin de yaralanmasına yolaçan saldırıyı kınadı. Ancak, İsrail hükümeti, bombalı saldırının, Filistin liderinin ateşkes anlaşması yapmaya niyeti olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

Saldırıyı şiddetle kınayan Washington yönetimi, barış için başlatılan arabuluculuk girişimlerinin devam edeceğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Özel Temsilci Anthony Zinni’nin birkaç gün daha bölgede kalarak temaslarına devam edeceğini bildirdi.

Powell, Arafat’ın, radyo ve televizyon aracılığıyla, İsrail hedeflerine yönelik saldırıların sona erdirilmesi için çağrıda bulunması gerektiğini de söyledi.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan da, İsrail ve Filistin liderleriyle görüştüğünü ve taraflardan derhal ateşkes ilan etmelerini istediğini kaydetti.

XS
SM
MD
LG