Erişilebilirlik

Ürdün Kralı Irak Konusunda Uyardı - 2002-03-13


Amerika Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Irak ve İsrail-Filistin çatışması konusunda görüşmeler yapmak üzere gittiği Ürdün’de Kral Abdullah'la görüştü. Kral Abdullah'ın, görüşmede, Irak'a karşı bir askeri eylemin çok tehlikeli olacağı yolunda uyarıda bulunduğu açıklandı. Kral Abdullah, teröre karşı savaşı destekliyor ancak Amerika’nın Irak’a askeri saldırıda bulunmasının bölge istikrarı açısından çok kötü sonuçlar yaratacağını savunuyor. Amman'daki görüşmeden sonra Ürdün Kralı adına yapılan açıklamada, Kralın, Irak'la ilgili sorunların siyasi yoldan çözülmesi arzusunu dile getirdiği belirtildi.

Başkan Yardımcısı Cheney, Ürdün'e gitmeden önce Londra’da verdiği demeçte bu gezisi sırasında Amerika’nın dost ve müttefikleriyle danışmalar yapacağını, herhangi bir konuda karar açıklama gibi bir görevi olmadığını söylemişti.

Cheney, görüşmelerinde uluslararası koalisyonun terörizme karşı yürüttüğü kampanyayla, kitle imha silahlarının yarattığı tehlike üzerinde duracağını belirtmiş, “ayrıca önümüzdeki günlerde yapmamız gereken önemli tercihleri de ele alacağız,” diye konuşmuştu. Amerika'nın, Irak'ta Saddam Hüseyin rejiminin işbaşından uzaklaşmasını istediği biliniyor.

Amerika Başkan Yardımcısı, Ürdün’den başka öteki sekiz Arap ülkesini, İsrail’i ve 19 Mart’ta da Türkiye’yi ziyaret edecek.

XS
SM
MD
LG