Erişilebilirlik

Rumsfeld, Usame Bin Ladin Haberini Yalanladı - 2002-02-24


Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld Usame Bin Ladin’in hayatta olduğu yolundaki haberleri yalanladı. Savunma Bakanı, ellerinde, El Kaide liderinin ölü veya sağ olduğunu kanıtlayacak somut bilgi bulunmadığını söyledi. Rumsfeld’in bu açıklamasına Genelkurmay Başkanı Richard Myers’dan da destek geldi. Her iki yetkili, Bin Ladin’in Afganistan-Pakistan sınırındaki dağlarda saklandığını gösteren kanıtları olmadığını kaydetti. New York Times gazetesi Usame Bin Ladin’in, Amerikan bombardımanından sağ kurtulduğunu ve Afganistan-Pakistan sınırındaki dağlarda saklandığı iddia etmişti. Gazete, bu haberi adını açıklamadığı Amerikalı yetkililere dayanarak yayınlamıştı.

Dün, Londra’da yayınlanan Daily Telegraph gazetesi de, Amerikan ve İngiliz askerlerinin, Hint Keşmiri’nde Usame Bin Ladin’i aradığını iddia etmişti. Haber, Hint hükümetince yalanlanırken, Amerikalı yetkililer de bölgede operasyon düzenlemediklerini söylediler.

Bu arada Senato İstihbarat Komisyonu Başkanı Bob Graham,en az 100 El-Kaide işbirlikçisinin Amerika sınırları içerisinde olduğunu söyledi. Senatör, işbirlikçilerin Amerika için büyük bir terör tehdidi oluşturduğuna da dikkat çekti.

XS
SM
MD
LG