Erişilebilirlik

Prenses Margaret Öldü - 2002-02-09


İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in kızkardeşi Prenses Margaret 71 yaşında öldü. Bir süredir akciger hastası olan ve son zamanlarda birkaç defa felç ve kalp krizi geçiren Prenses, Londra’da bir hastanede hayatını kaybetti. İngiltere Kraliyet ailesinin resmi konutu Buckingham Sarayı’dan yapılan açıklamada, Prenses’in King Edward VII Hastanesi’nde yerel saatle 06.30’da uykusunda büyük bir huzur içinde öldüğü belirtildi. 71. yaşını geçen Ağustos ayında kutlayan Prenses’in, dün öğleden sonra bir kez daha felç geçirdiği kaydedildi.

Kraliçe kardeşinin kaybından derin üzüntü duyduğunu açıklarken, Batı Afrika’yı ziyaret eden Başbakan Tony Blair de Sierra Leone’de yaptığı açıklamada Prensesin ölümü nedeniyle İngiltere halkına başsağlığı diledi.

21 Ağustos 1930 doğumlu olan Prenses Margaret, özel hayatında şanssız sayılıyor ve saray kurallarına sık sık karşı çıkmasıyla tanınıyordu. 1950’lerde boşanmış bir erkekle evlenmekte ısrar ederek Kraliçe ile anlaşmazlığa düşen Margaret, daha sonra fotoğrafçı Anthony Armstrong-Jones’la evlenmişti. 1978’de eşinden boşanan Margaret’in iki çocuğu vardı. Prenses Margaret’in cenaze töreni önümüzdeki hafta yapılacak.

Prenses Margaret’in ölümü üzerine, Buckingham sarayının bayrağı ile Londra’daki diğer resmi binalarda bayraklar yarıya indirildi. Bu arada Veliaht Prens Charles, teyzesinin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG