Erişilebilirlik

New York ve Washington Konserleri: Amerika Teröre Yenilmeyecek - 2001-10-25


20 ve 21 Ekim'de New York ve Washington’da iki dev konser yapıldı, ünlü sanatçılar sahneye çıkarak 11 Eylül için para topladı. Kimler yoktu ki bu konserlere katılanlar arasında? Paul McCartney, Madison Square Garden'da Eric Clapton’dan, David Bowie, U2, Billy Joel, Destiny’s Child, Backstreet Boys, Mick Jagger, Macy Gray ve Elton John’dan Bon Jovi’ye kadar çok sayıda sanatçı ve topluluğu biraraya getirdi. Michael Jackson da başkent Washington’da sanatçılar arası güzel bir dayanışma tablosu çizdi.

Washington’da yaklaşık 50 bin kişiye müzik ve komedi ziyafeti çeken Bette Midler "From A Distance" adlı şarkısını söylerken izleyiciler, üzerlerinde Amerikan bayraklı tişörtler, ellerinde bayraklar, bir o yana, bir buyana sallanıyor, gözyaşları içinde sanatçıya eşlik ediyorlardı. Bu şarkı, adeta bir barış duası gibi, 1991’de Körfez Savaşı döneminde listebaşına tırmanmış, haftalarca radyolarda en çok çalınan parça olmuştu. Washington konserine Michael Jackson öncülük etti ve öyle çok sanatçıyı biraraya getirdi ki kriz dönemlerinde hemen herkesin aklından bu birlikteliklerin sadece kriz dönemlerine özgü olmaması dileği geçti kuşkusuz. Sahne ve sanatçılar muhteşemdi.

Washington konserinde Backstreet Boys, ‘NSync, Ricky Martin, Mick Jagger, Steve Tyler’in Aerosmith topluluğu, James Brown, Mariah Carey, Carlos Santana da sahneye çıktı. Bu konserin de geliri 11 Eylül’de ölenlerin ailelerine yardım toplayan Kızılhaç ve öteki yardım kuruluşlarına verildi. Konsere katılan sanatçı ve topluluklar Amerika’nın terörizme boyun eğmeyeceği ve bu kötü günlerin de atlatılacağı mesajı verdiler. New York konserinde en çok alkışlanan topluluklardan biri de Bon Jovi oldu. Geceye ünlü sinema oyuncusu ve komedyenler de katıldı. Jim Carrey, "bir ay önce bu kadar ünlü sanatçı ve topluluğun biraraya gelebileceğini rüyamda görsem inanmazdım," diyerek şaşkınlık ve sevincisi dile getirdi. Gecenen en büyük tepkisi Richard Gere'a gösterildi. Herzamanki gibi Tibet'le ilgili siyasi bir siyasi söyleve başlayan Gere izleyiciler tarafından yuhalandı. Ünlü aktör, "Anlıyorum ki, bu gece bu tür konuşmalar istemiyorsunuz," diyerek sahneyi başkalarına bırakmak zorunda kaldı.

XS
SM
MD
LG