Erişilebilirlik

MTV Müzik Video Ödül Töreninde Michael Jackson Sürprizi - 2001-09-07


Dünyanın en uzun süre yayın yapan müzik kanalı olan Amerikan MTV televizyonu 6 Eylül'de müzik video dalında ödüller dağıttı. New York’taki Metropolitan Operası’nda yapılan ve televizyondan yayınlanan ödül töreninin yıldızı Michael Jackson’dı. En iyi pop, dans, grup ve halkın en çok beğendiği video dalında dört ödül alan ‘Nsync topluluğunun “Pop” adlı parçalarını söylemesi sırasında Michael Jackson bir dakikalık sürpriz bir dans gösterisiyle sahneye çıktı ve bütün sanatçıları gölgede bıraktı. 11 yıldır Amerika’da ilk kez sahne alan 43 yaşındaki Jackson “Pop’un Kralı” olarak sunuldu ve gösterisinden sonra izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Gecenin en büyük ödülü olan en iyi video ödülü Little Kim, Christina Aquilera, Pink ve Mya’nın Moulin Rouge filminde söyledikleri şarkıya verildi. Fatboy Slim “Weapon of Choice” videosuyla en başarılı yönetmen ve kareografi dahil altı dalda ödül aldı. Uzun müzik yaşamını başarıyla sürdüren İrlandalı U2 topluluğuna “Michael Jackson Yaşamboyu Başarı Ödülü” verildi. 'NSYNC topluluğunun "Pop" adlı parçası, grubun en son albümü "Celebrity'nin birinci parçası.

Bu yıl 18'incisi yapılan MTV Müzik Video Ödülü töreni çok renkliydi. Genç popçu Britney Spears, kareografisi kusursuz danslarıyla güzel bir göz ve müzik ziyafeti çekti. Spears "I'm a Slave 4 U" adlı yeni plağının da tanıtımını yapmış oldu. Ancak Britney Spears hiçbir ödül almadı. Dün akşamki törende bu yıl ölen iki sahnatçı için de saygı duruşu yapıldı. 25 Ağustos'ta Bahamalar'da bir uçak kazasında ölen 22 yaşındaki Aaliyah ve Ramones grubunun Nisan ayında ölen üyesi Joey Romane şarkılarla anıldı.

XS
SM
MD
LG