Erişilebilirlik

Amerikalı milletvekili kayıp stajyerle ilgili sessizliğini bozdu - 2001-08-24


Kayıp stajyer olayına adı karışan Kongre üyesi Gary Condit, Chandra Levy’yle beş ay süreyle yakın ilişkisi olduğunu ancak olayla ilgili bulunmadığını söyledi. ABC Televizyonunda bir programa çıkarak aylar süren sessizliğini bozan Condit, yine de yarım saat süren programda Levy’yle aralarındaki ilişkinin derecesini açıklamadı. Sık sık 34 yıldır evli olduğunu tekrarlayan Condit, yaşamı boyunca birçok kez hata yaptığını kabul ederken hem kendi hem de Levy ailesine olan saygısı nedeniyle ilişkinin ayrıntılarına girmeyeceğini söyledi.

Californialı Demokrat milletvekili, 30 dakikalık söyleşide, zaman zaman sinirlenip ters cevaplar verirken, polise bütün bildiklerini anlattığını ve Chandra Levy’nin nerede olduğunu bilmediğini, 30 Nisan'dan beri kayıp olan 24 yaşındaki genç kadını öldürmediğini tekrarladı. Levy’ye aşık olmadığını, ama çok beğendiğini belirten Condit, genç kadınla cinsel ilişkisi olup olmadığı yolundaki ısrarlı soruyu yanıtlamadı. Condit, özür dileyecek hiçbir şey yapmadığını da kaydetti. Bazı basın yayın organlarında çıktığı gibi genç kadınla evlilik ve çocuk sahibi olma planları yapmadıklarını söyleyen Condit, Levy'ye bu konularda hiçbir vaadde bulunmadığını bildirdi.

Söyleşi sırasında özel hayatıyla ilgili açıklama yapmak istemediğini söyleyen ve basın-yayının kendisiyle ailesinin peşini bırakmamasından yakınan Gary Condit, Monica Lewinsky skanadalı sırasında Başkan Clinton'ın Amerikan halkından gerçekleri gizlememesi gerektiğini açıklamış ve başkanı açıklama yapmaya çağırmıştı. Kendisine söyleşi sırasında bu sorunun da yöneltilmesinden rahatsız görünen Gary Condit, polisle işbirliği yaptığını söyleyerek kendisine haksızlık edildiğine inandığını bildirdi. Ancak Condit, polisin yalan makinesine neden girmediğini bile açıkça söylemedi ve ""bir uzmanın gözetiminde yalan makinesine girdiğini" hatırlattı.

Gözlemciler, 53 yaşındaki Gary Condit’in siyasi geleceğini korumak için televizyona çıkmayı kabul ettiğini söylüyorlar. Condit’in seçim bölgesinde yapılan kamuoyu yoklamaları seçmenin desteğinin azaldığını gösteriyor. Gary Condit, seçmenlere bir mektup göndererek, desteklerini sürdürmelerini istedi. Gary Condit’in televizyondaki roportajının yayınlanmasından sonra yapılan bir kamuoyu araştırması, programı izleyenlerin yüzde 84’ünün Kongre üyesinin cevaplarını tatmin edici bulmadığını ortaya koydu. Condit'in yanıtları televizyonların bütün programlarında uzun uzun tartışıldı ve uzmanlar Demokrat milletvekilinin hiçbir şey söylemediği sonucuna vardılar ve zaman zaman program sunucusuna sert çıkışlar yapmasını eleştirdiler.

XS
SM
MD
LG