Erişilebilirlik

Ortadoğu'da şiddet: Pazar günü 3 Filistinli ve 1 İsrailli öldü - 2001-08-06


İsrail ve Batı Şeria'da dünkü olaylarda üç Filistinli ve bir İsrailli kadın öldü. Batı Şeria'da militan Hamas örgütünün bir üyesi, Nablus yakınında hareket halindeki otomobiline İsrail helikopterlerinden açılan roket ateşiyle öldü. İsrail yetkilileri, Amir Hudire adlı eylemcinin bir intihar saldırısına hazırlandığını öne sürdüler. Bu olaydan sonra yine Batı Şeria'da silahlı Filistinliler, bir İsrailli kadını öldürdüler, üç İsrailliyi de yaraladılar. Bu olaylardan önce yine Batı Şeria'da, İsrail askerleri, bomba yerleştirmeye çalışan bir terörist olduğunu söyledikleri bir Filistinliyi vurarak öldürdüler. Filistinliler ise bu kişinin sebepsiz yere öldürüldüğünü söylediler.

Tel Aviv'de ise İsrail Savunma Bakanlığı binası önündeki askerlere silahlı saldırı düzenlendiği, saldırıda 10 askerin yaralandığı bildirildi. Bu saldırıyı yapan Filistinli de vurularak öldürüldü.

Bu olaylar olurken İsrail Başbakanı Ariel Şaron İsrail’in Filistinli eylemcilere terörü önlemek amacıyla saldırma politikasını savundu. Bir Amerikan televizyon programı sırasında konuşan Şaron, bu saldırıları, İsrail devletinin güvenliği için gerekli savunma önlemleri diye niteledi. Filistinliler ise İsrail'in, bir suikast politikası izlediğini belirtiyorlar.

XS
SM
MD
LG