Erişilebilirlik

Amerika’da İlk Türkçe Çocuk Oyunu


Amerika’da İlk Türkçe Çocuk Oyunu
Amerika’da İlk Türkçe Çocuk Oyunu

<!-- IMAGE -->

Amerika'da faaliyet gösteren Türk sanat grubu Turkish-American Art Society sahnelediği ilk çocuk oyunu Ali Baba ve 40 Haramiler ile büyük beğeni topladı. Grubun başkent Washington'da sahnelediği oyun, küçük izleyenlerden tam not aldı.

Turkish American Art Society tarafından sahneye konan Ali Baba ve 40 Haramiler, ilk kez 28 Şubat’ta New York’ta perde açtı. Ardından Philedelphia ve Washington’da sahnelenen oyun, hem çocuklardan hem de anne babalardan tam not aldı. Sanat grubunun yöneticisi İbrahim Yazıcı, aldıkları tepkiden memnun.

Turkish American Art Society’nin oyunlarına sponsor olan Washington’daki Türk Kültür Vakfı’nın Başkanı Güler Köknar da oyunu beğenenler arasındaydı. Köknar, Turkish Cultural Foundation yani Türk Kültür Vakfı'nın Turkish American Art Society daha önceki oyunlarında da maddi destek verdiğini hatırlattı ve bu sefer her şeyiyle tam bir Türk tiyatrosu görünümü veren bu çocuk oyununa destek vermekten memnunluk duyduklarını söyledi.

Oyunun yönetmeni Nurullah Kalkan, çocuklardan bekledikleri tepkiyi aldıklarını söyledi. Kalkan, interaktif bir oyun yaratmaya çalıştıklarını ve çocukların kendilerini oyunun içinde bulmalarını istediklerini belirtti.

Ali Baba ve 40 Haramiler oyunu Amerika’nın çeşitli yerlerindeki gösterilerine önümüzdeki aylarda da devam edecek.

XS
SM
MD
LG