Erişilebilirlik

Dünya Bankası’ndan Gençler İçin Eğitici Oyun


Dünya Bankası’na bağlı olan ve eğitim amaçlı faaliyetlerde bulunan Dünya Bankası Enstitüsü, geliştirdiği bir Internet oyunuyla, gençleri, açlık, yoksulluk ve eğitim gibi sorunlara çözüm bulmaya teşvik ediyor. 10 haftalık oyunu kazananlar sosyal girişimci ve iş adamları tarafından eğitilerek Washington’da düzenlenecek uluslararası bir konferansa katılacak.

Tüm dünyada oynanabilen oyunun etkileri de küresel. Oyun dünyadaki değişikliklere değişik çözümler bulma çağrısı yapıyor. Mayıs ortasına kadar her hafta oyuncular bir soruna çözüm getirecek. Oyunu hazırlayan Dünya Bankası Enstitüsü’nden Bob Hawkins şöyle konuşuyor: “Tüm oyun bir fotoroman çevresinde dönüyor. Fotoromanın konusu 10 yıl sonrasında geçiyor.”

Katılımcılar tek başlarına ya da grup içinde oynayarak birbirleriyle iletişim içinde olabiliyor. Oyuncular açlık, yoksulluk, sağlık ve eğitim sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor. Hawkins, “Oyun gençleri önlerindeki zorlukları düşünmeye ve bu zorluklarla bireysel ya da grup olarak nasıl başa çıkabileceklerini düşünmeye teşvik ediyor,” diyor.

Başlangıçta Afrikalı üniversite öğrencileri için tasarlanan oyun birkaç gün içinde dünyanın çeşitli yerlerinde yaklaşık 8 bin kişiye ulaşmış. Oyunu oynayanların çoğunluğu Amerika’dan. Hawkins tüm Afrikalılar’ın sadece yüzde birinin üniversiteye gidebildiğini ve Internet kullanımının her yerde yaygın olmadığını söylüyor. Bob Hawkins şöyle konuşuyor: “Oyunu Opera Mini adlı Internet tarayıcısıyla uyumlu olacak şekilde tasarladık. Bu tarayıcı cep telefonlarında da kullanılabiliyor. Oyunun içeriğini Facebook’a yansıtabiliyoruz. Facebook öğrenciler tarafından çok sık kullanılıyor.”

Oyunun sonunda kazananlar, gelecek yıl Washington’da yapılacak bir konferansa katılacak. Bu oyun sayesinde internet aracılığıyla geleceğin liderlerinin keşfedilebileceği tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG