Erişilebilirlik

IMF: 'Türk Ekonomisi Güçleniyor, Standby Görüşmeleri Yapılmıyor'


IMF: 'Türk Ekonomisi Güçleniyor, Standby Görüşmeleri Yapılmıyor'
IMF: 'Türk Ekonomisi Güçleniyor, Standby Görüşmeleri Yapılmıyor'
<!-- IMAGE -->

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye’nin ekonomik durumunun iyileştiğini açıkladı. Dün yapılan yazılı açıklamada, “Küresel ekonomi ve finans piyasalarındaki iyileşme ile Türk yetkililerin Orta Vadeli Programı çerçevesinde uyguladığı ekonomik politikalar Türkiye’nin ekonomik görünümünü güçlendirmiştir" denildi.

Açıklamada IMF heyetinin Mayıs ayının ilk yarısında Türkiye’de temaslarda bulunacağı ve 2010 yılı Madde IV istişarelerinin başlayacağı belirtildi.

Bu arada, Reuters haber ajansına açıklama yapan bir IMF sözcüsü yeni bir standby anlaşması konusunda görüşmelerin devam etmediğini söyledi. Sözcü, “Şu anda Madde IV istişarelerine odaklanıyoruz, program konusunda görüşmeler yapılmıyor,” dedi.

Uluslararası Para Fonu Dış İlişkiler Direktörü Caroline Atkinson tarafından yapılan yazılı açıklamada, IMF heyetinin ziyareti sırasında Türk ekonomisini etkileyen son gelişmelerin ele alınacağı ve yetkililerle politikaları ve beklentileri konusunda fikir alışverişinde bulunulacağını kaydetti. Açıklamada bu tür istişarelerin olağan olduğu ve tüm Fon üyeleriyle yapıldığı belirtildi.

Türkiye’nin anlaşma imzalamaması ekonomiye yarar mı getirir, zarar mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da anlaşmaya gerek kalmadığı kanaatinin IMF'de de oluştuğunu söyledi. Türkiye’nin IMF ile standby anlaşmasına gitmemesi Türk ekonomisinin geleceği açısından ne önem taşıyor, Türkiye’nin anlaşma imzalamaması ekonomiye yarar mı getirir, zarar mı? Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel bu soruları yanıtladı. Gürsel’le Melek Çağlar konuştu.

Söyleşiyi sağ üst köşedeki .mp3 bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG