Erişilebilirlik

Papandreou Obama İle Görüşmesinden Memnun


Papandreou Obama İle Görüşmesinden Memnun
Papandreou Obama İle Görüşmesinden Memnun
<!-- IMAGE -->

Başkan Barack Obama Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’nun spekülatörlere karşı önlem alınması yönündeki çağrısını olumlu karşıladı. Başbakan Papandreu, Beyaz Saray’da yapılan görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, 20’ler Grubu’nun bu konuyu 20 Haziran’daki toplantıda ele alacağını kaydetti.

Yunanistan Başbakanı ülkesini tüm Avrupa ekonomisini tehdit eden mali krizden kurtarma çabalarına Amerika’nın da desteğini arıyor. Obama dün akşam Yunanistan’ın bağımsızlık bayramı nedeniyle verilen resepsiyonda ekonomi üzerinde durmadı. Başkan sadece, Yunanistan iyi ve kötü zamanlarda daima Amerika’nın dostu olacaktır” dedi.

Papandreou Obama’dan, 20’ler Grubu üyeleriyle birlikte spekülatörlerin üzerine gitmesini istiyor. Spekülatörler milyarlarca dolarlık devlet bonosu satın alarak faizlerin yükselmesine yol açıyor. Yunanistan, spekülatörlerin bu faaliyetinin, ülkenin çok yüksek faizlerle borç almasına yol açtığını, ve bu yüzden devletin borcunu ödeyemez duruma geldiğini savunuyor.

Başbakan Papandreu Amerika Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile de görüştü. Pelosi Amerika’nın, Yunan halkını zor günlerinde destekleyeceği konusunda söz verdi.

XS
SM
MD
LG