Erişilebilirlik

Ahmedinejad: 'Afganistan'daki ABD Askerleri Çekilsin'


Ahmedinejad: 'Afganistan'daki ABD Askerleri Çekilsin'
Ahmedinejad: 'Afganistan'daki ABD Askerleri Çekilsin'
<!-- IMAGE -->

Afganistan’da temaslarda bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad “Amerikan askerlerinin barış getirmeyeceğini” söyledi.

Kabil’de Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’la görüşen Ahmedinejad Amerikan askerlerinin çekilmesi çağrısını yineledi ve Washington’un Taleban sorununu çözemeyeceğini savundu.

Ahmedinejad’ın Kabil’e gittiği sırada Amerika Savunma Bakanı Robert Gates Afganistan ziyaretini tamamlıyordu. Gates, Ahmedinejad’ı Afganistan konusunda “ikili oynamakla” suçladı. Gates, bir yandan Kabil hükümetine destek sözü veren Ahmedinejad’ın diğer yandan Afganistan’da istikrarın sağlanması için çalışan Amerikan askerlerini zayıflatmaya çalıştığını savundu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ahmedinejad da Washington’u ikili oynamakla suçladı. İran Cumhurbaşkanı “Afganistan’da terör yaratan Amerika’nın daha sonra terörle mücadele girişimlerinde bulunduğunu” söyledi.

Ahmedinejad’la ortak basın açıklaması yapan Karzai, İran’ın “gerçek bir dost” olduğunu söyledi ve Afganistna’a verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Karzai ayrıca topraklarının bir komşu ülkeye zarar vermek için kullanılmasına izin vermeyeceğini vurguladı.

Karzai - Ahmedinejad görüşmesinde Tacikistan - İran demiryolu projesi gibi işbirliği olanakları değerlendirildi.

XS
SM
MD
LG