Erişilebilirlik

Loğoğlu: 'Türkiye Washington Büyükelçisini Uzun Süre Tutmamalı'


Loğoğlu: 'Türkiye Washington Büyükelçisini Uzun Süre Tutmamalı'
Loğoğlu: 'Türkiye Washington Büyükelçisini Uzun Süre Tutmamalı'
<!-- IMAGE -->

Amerika ile Türkiye arasındaki ilişkileri yakından izleyen emekli diplomat Faruk Loğoğlu, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ı Ankara’da uzun süre tutmaması gerektiğine işaret etti. Loğoğlu, Temsilciler Meclisi’nin Ermeni soykırımına ilişkin karar tasarısını görüşme gündemine alıp almayacağı konusunda, Kasım ayında Amerika’daki seçimler ile Türkiye’nin İran’a yaptırım uygulanmasında nasıl bir tutum takınacağının etkili olacağını bildirdi.

Türkiye’nin eski Washington Büyükelçisi Loğoğlu, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’nda Ermeni soykırımına ilişkin karar görüşülmeden önceki haftada da Amerika’da temaslarda bulunmuştu. Loğoğlu, iki ülke ilişkilerinde bundan sonra neler yaşanacağını Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi.

Loğoğlu, “İki dost, iki müttefik ülke ilişkilerinde, ülkelerden birisinin büyükelçisi geri çekmesi, geri göndermemesi ve görevine iade etmemesi çok ciddi sıkıntılar olduğuna işarettir. O nedenle bu işin iyice tartılıp ölçülmesi gerekir. Büyükelçi Tan’ın makul bir sürede görevine döneceğine inanıyorum” dedi.

Faruk Loğoğlu, bunun yanı sıra Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yapılacak olası bir İran’a yaptırım uygulanması kararında çekimser kalmasının, Amerika’da Temsilciler Meclisi’nin Ermeni soykırımına ilişkin kararı gündeme almasını etkileyebileceğini de söyledi.

Loğoğlu ile yapılan ayrıntılı röportajımızı sağ üst köşedeki bağlantıya tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG