Erişilebilirlik

Elazığ Depreminde Ölü Sayısı 51


<!-- IMAGE -->

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi yakınında bu sabah yerel saatle 4:32'de kaydedilen 6 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 51'e yükseldi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha önce 57 olarak açıklanan ölü sayısını 51 olarak düzeltti.

Çok sayıda artçı sarsıntının izlediği depremde yaralı sayısının da 50'nin üzerinde olduğu bildirildi. Yetkililer, depremde özellikle Okçular ve Yukarı Demirci köylerinde kerpiç ve taş evlerin yıkılması sonucu can kayıpları meydana geldiğini söyledi.

Deprem, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır il merkezlerinde de hissedildi, çok sayıda kişi evlerini terkederek sokaklara çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, depremden sonra yaptığı açıklamada: "Bu bölgenin yerel mimari anlayışı kerpiç yapılanmadır. Bu kerpiç yapılanmanın da ne yazık ki tabii faturası, bedeli ağır olmuştur. Bir asra yakın bir süredir deprem görmeyen bu bölgede şu anda bir deprem gerçekleşiyor. Deprem olan bu bölgemizi şüphesiz ki çok daha farklı bir şeklide imar etmek için de süratle Toplu Konut İdaremize gerekli talimatları verdik," dedi.

XS
SM
MD
LG