Erişilebilirlik

Antepli: 'Kongre'de Açış Duasını Yapmak Büyük Onur'


Antepli: 'Kongre'de Açış Duasını Yapmak Büyük Onur'
Antepli: 'Kongre'de Açış Duasını Yapmak Büyük Onur'
<!-- IMAGE -->

Kuzey Carolina’daki Duke Üniversitesi öğretim üyesi Abdullah Antepli, dün Amerika Temsilciler Meclisi’nin açılış duasını yaptı. Kongre’yi açan ender Müslüman din adamlarından biri olan Abdullah Antepli, Demokrat milletvekili David Price tarafından açılış duası için Kongre’ye davet edilmişti.

Abdullah Antepli, duada, Kongre üyelerinden din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ülkelerine en iyi şekilde hizmet etmelerini ve tanrıdan onlara yardımcı olmasını istedi.

Bugüne kadar Temsilciler Meclisi’nin açılışını yapan dördüncü Müslüman olan Abdullah Antepli, Amerika’nın Sesi’ne, çok büyük bir onur duyduğunu söyledi.

Amerika’daki üniversitelerde görev yapan az sayıdaki Müslüman din adamından biri olan Antepli, 11 Eylül’ün ardından İslam’a karşı ortaya çıkan olumsuz bakış açısının artık değişmeye başladığını, Temsilciler Meclisi’nin açılışını yapması için Kuzey Carolinalı milletvekilinden aldığı davetin, bunun en iyi göstergelerinden biri olduğunu vurguladı.

Duke Üniversitesinde ders veren İmam Abdullah Antepli, Müslümanlar’ın Amerikan toplumunda hak ettikleri yeri kazanması için yaptıkları çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Söyleşiyi sağ üst köşedeki windows media bağlantısından izleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG