Erişilebilirlik

Amerikan Ekonomisinde Toparlanma Sinyalleri


Amerikan Ekonomisinde Toparlanma Sinyalleri
Amerikan Ekonomisinde Toparlanma Sinyalleri
<!-- IMAGE -->

Uzmanlar Amerikan ekonomisinin 1930’lardan sonraki en büyük ikinci krizi atlatmaya başladığını gösteren veriler bulunduğunu söylüyor.

Amerikan ekonomisi yılın son 3 ayında yaklaşık yüzde 6 büyüdü. Ancak bu yılki gidişatı değerlendiren uzmanlar büyümenin yavaşladığını düşünüyor.

Ocak ayında tüketici harcamaları biraz artış gösterse de ekonomist Diane Swonk emlak satışlarının hala canlanmadığını söylüyor. Swonk, “Emlak piyasası durgunluğun en ağır olduğu günlere oranla az da olsa toparlandı. Ancak yine de bu toparlanma isitenen hızda değil” diyor.

İlk kez ev alanlara sağlanan 8 bin dolarlık vergi indirimine rağmen ev satışları son iki aydır düşüşte.

Kimilerine göre kar fırtınası ev arayanları etkiledi. Ancak fiyatlar hala düştüğü için satışların Mart ve Nisan’da artması bekleniyor.

Şubat ayında üretime olan talep artsa da Wells Fargo Bankası’ndan John Silvia gibi ekonomistler toparlanmanın hızlı olmayacağını vurguluyor. Silvia, “Tüketici harcamalarındaki durum hala zayıf olan istihdam piyasasının bir yansıması” diyor.

Geçen yıl işsiz kalanların oranı azalmakla birlikte Amerika’da hala 15 milyon kişi işsiz. Silvia, bu durumun yakında değişeceğini tahmin ediyor. Silvia, “İstihdam rakamları bu yılın ikinci çeyreğinde düzelebilir yani iki-üç ay içinde olumlu rakamlar görmemiz muhtemel” diye konuşuyor.

XS
SM
MD
LG