Erişilebilirlik

Temsilciler Meclisi'nin Açılışını Türk İmam Yaptı


Temsilciler Meclisi'nin Açılışını Türk İmam Yaptı
Temsilciler Meclisi'nin Açılışını Türk İmam Yaptı
<!-- IMAGE -->

Amerikan Temsilciler Meclisi’nin açılış duasını, Duke Üniversitesi’nden Türk imam Abdullah Antepli yaptı.

Kongre açan ender Müslüman din adamlarından biri olan Abdullah Antepli, Demokrat milletvekili David Price tarafından açılış duasını yaptırmak için Kongre’ye davet edilmişti.

Kuzey Carolina’daki Duke Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Abdullah Antepli, duada, Kongre üyelerinden din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ülkelerine en iyi şekilde hizmet etmelerini istedi.

Abdullah Antepli, aynı zamanda Amerika’daki üniversitelerde görev yapan az sayıdaki Müslüman dinadamlarından biri. Antepli, üniversitede ders vermenin yanı sıra, Müslüman öğrenci ve öğretim görevlilerine dini danışmanlık da yapıyor.

Bugüne kadar Temsilciler Meclisi'nin açılışını yapan dördüncü Müslüman olan Abdullah Antepli, Amerika’nın Sesi’ne, bunun, kendisi için çok büyük bir onur olduğunu söyledi. 2003 yılından bu yana Kongre'nin açılışını bir Müslüman yapmamıştı.

Duke Üniversitesi'nde ders veren İmam Abdullah Antepli, Müslümanlar’ın Amerikan toplumunda hak ettikleri yeri kazanması için yaptıkları çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Abdullah Antepli'nin Temsilciler Meclisi'nin açılış duasını yaparken çekilen video görüntülerini sağ üst köşedeki Windows Media bağlantısına, Seda Çoban'ın kendisiyle yaptığı söyleşiyi ise hemen altındaki .mp3 bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG