Erişilebilirlik

Çankaya'da Balyoz Operasyonu Zirvesi


Çankaya'da Balyoz Operasyonu Zirvesi
Çankaya'da Balyoz Operasyonu Zirvesi
<!-- IMAGE -->

Ankara’da balyoz harekatı tutuklamalaryla ilgili zirve yapıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Çankaya köşkünde biraraya geldi.

Zirveden sonra yapılan cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada “gündemdeki sorunların anayasal düzen ve kanunlar çerçevesinde çözüme kavuşturulacağı ve kurumların yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilicinde hareket etmesi gerektiği vurgulanmıştır” denildi.

Başbakan Erdoğan ise zirve için” çok iyi geçmiştir” demekle yetindi.

Çankaya’da görüşme devam ederken 8 asker hakkında daha tutuklama kararı alındı. Tutuklananlar arasında Eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü de var.

Daha önce de soruşturma çerçevesinde mahkemeye sevk edilen 13 emekli ve muvazzaf subaydan 7’si tutuklanmıştı.

Yargıç karşısına çıkarılan Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Özer Karabulut ve emekli kurmay albay Ümit Öcan ile emekli kurmay albay Ali İhsan Çuharoğlu’nun tutuklanmasına karar verildi.

Savcılık ordu mensuplarını AK Parti hükümetine karşı darbe planlamakla suçluyor.

Genelkurmay Başkanlığı dün gelişmeler üzerine durumu değerlendirmek amacıyla bir toplantı yaptı.

Balyoz Harekatı çerçevesinde, hükümeti devirmek için camilere bomba yerleştirilmesi ve Yunanistan’la kriz yaratmak amacıyla bir Türk savaş uçağının düşürülmesinin planlandığı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG