Erişilebilirlik

Bernanke: 'İşsizlik Ekonomik Canlanmayı Tehdit Ediyor'


Bernanke: 'İşsizlik Ekonomik Canlanmayı Tehdit Ediyor'
Bernanke: 'İşsizlik Ekonomik Canlanmayı Tehdit Ediyor'
<!-- IMAGE -->

Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, canlanma belirtilerine rağmen, işsizlik dahil, ekonomide hala bazı darboğazlar olduğunu söyledi.

FED Başkanı Bernanke, Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komisyonu’nun oturumunda yaptığı konuşmada ekonomiyi canlandırma amacıyla atılan adımların mal ve hizmetlere talebi arttırdığını söyledi. Ancak Bernanke, milyonlarca Amerikalının altı ayı aşan sürelerle işsiz kaldığını hatırlatarak bu istihdam sorununun ekonomik canlanmayı tehdit ettiğini belirtti.

Bernanke, Kongre’deki oturumda, Merkez Bankası’nın temel faiz oranını daha uzun bir süre düşük tutmaya devam edeceğini de söyledi. Bernanke, Amerikan ekonomisinin bu yıl yüzde 3,5, 2011 de ise yüzde 4 oranında büyüyeceğini de kaydetti.

Merkez Bankası, geçen hafta yayınladığı bir raporda işsizlik oranının 2010 yılı boyunca yüzde 9,5 ila 9,7 arasındaki seviyede kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Ev satışları, tüketici güveni düştü

Bu arada dün açıklanan yeni rakamlar ekonomideki canlanmanın hala kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Ticaret Bakanlığı’nın raporuna göre yeni ev satışları rekor düzeyde düşerek Ocak ayında yüzde 11’e geriledi.Amerika’nın mali krize girmesinde emlak sektöründeki çöküş etkili olmuştu. Bu nedenle bu sektörün durumu ekonomideki canlanmanın sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.

Conference Board adlı saygın bir araştırma kuruluşu tarafından bu hafta yayınlanan bir rapor da tüketici güveninin son bir yılın en düşük seviyesine indiğini gösteriyordu. Araştırmaya göre, Amerikalı tüketiciler durumum daha da kötüleşeceğini düşünüyor ve geleceğe dair iş güvenliği kaygısı taşıyor.

XS
SM
MD
LG