Erişilebilirlik

NATO Operasyonunda 27 Afgan Sivil Öldürüldü


NATO Operasyonunda 27 Afgan Sivil Öldürüldü
NATO Operasyonunda 27 Afgan Sivil Öldürüldü
<!-- IMAGE -->

Afgan hükümet yetkilileri NATO’nun düzenlediği hava saldırısında en az 27 sivilin öldüğünü açıkladı. Daha önce bu rakam 33 olarak açıklanmıştı.

Afganistan Bakanlar Kurulu Pazartesi günü konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada olayı kınadı ve masum vatandaşların öldürülmesinin hiçbir şekilde haklı kılınamayacağını bildirdi.

NATO ise açıklamasında, birliklerin Uruzgan’daki militanları hedef aldıklarını, ancak düzenlenen saldırıda yanlışlıkla sivillerin öldürüldüğünü veya yaralandığını bildirdi. NATO’nun açıklamasında ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi verilmedi.

Afganistan’daki Amerikan birliklerinin komutanı Orgeneral Stanley McChrystal olay nedeniyle özür diledi ve bu tür kazalar yüzünden Afgan halkının NATO operasyonlarında duyduğu güvenin azaldığını söyledi.

Uruzgan, NATO ve Afgan askerlerinin Taleban’a karşı geniş çaplı bir operasyon başlattığı Helmand vilayetinin kuzeydoğusunda yer alıyor.

Operasyonun başladığı günden bu yana, Uruzgan’dakiler hariç en az 16 sivil, 120 kadar militan ve 13 de NATO askeri yaşamını yitirdi. Operasyon geçen hafta başlatıldı.

XS
SM
MD
LG