Erişilebilirlik

Amerika, Olimpiyatlar'da Bayanlar Buz Hokeyi'nde İddialı


Amerika, Olimpiyatlar'da Bayanlar Buz Hokeyi'nde İddialı
Amerika, Olimpiyatlar'da Bayanlar Buz Hokeyi'nde İddialı
<!-- IMAGE -->

Bayanlar buz hokeyi Olimpiyatlar’ın yeni dallarından biri. Bayan buz hokeyi ilk kez 1998 yılında Japonya’da, Kış Olimpiyatları’na dahil edilmişti. Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları’nda Amerika Bayanlar hokey takımı altın madalya için yarışan sekiz takımdan biri.

Amerikan Bayanlar Buz Hokeyi takımının ilk Asya kökenli üyesi Julie Chu üçüncü kez Olimpiyat karşılaşmalarına katılıyor.

Chu, “Çok genç bir takımız. 23 kişilik takımda sadece 6 Olimpiyat deneyimi olan sporcu var. Takımın genç oluşu hepimize enerji ve heyecan veriyor,” diye konuşuyor.

Antrenör Mark Johnson için geçen yıl kurulan genç takımı olimpiyatlara hazırlamak kolay olmadı.

Johnson, “Buza adım attığınızda tüm dünya sizi izlemeye başlıyor. Böyle şeyleri konuşmak kolay ama çocuklar müsabakaya çıkınca bu duruma nasıl tepki verir bilemezsiniz,” diyor.

Bu konuda deneyimli olan Johnson, erkekler milli buz hokeyi takımında oynamış ve 1980 Lake Placid Olimpiyat oyunlarına katılmıştı. Bu müsabakada iki gol atan Johnson Sovyetler Birliği takımına karşı zafer kazanılan “Buz Üstünde Mucize”nin yaratıcılarından olmuştu. Bu maçtan sonra Amerika Finlandiya’yı da yenerek altın madalya almıştı.Olimpiyatlarda Amerika’yı destekleyen bir çok taraftar var.

Takımın kalecisi Jesse Vetter gördükleri ilgiden memnun. Vetter ilk olimpiyat tecrübesini yaşıyor.

Jesse Vetter, duygularını, “İzleyicilerin sizin tarafınızda olup olmaması önemli değil. İzleyici olması yeter,” diye açıklıyor.

Vancouver’da altın madalyaya giden yol, Kanada takımını yenmekten geçebilir. Amerikan takımı Aralık ayındaki maçta Kanadalılar’a 2-1 yenilmişti.

Ancak takımın dört kaptanından biri olan Angela Ruggerio Kanada takımı üzerinde daha fazla baskı olacağı görüşünde.

Antrenör Johnson, kazansalar da kaybetseler de kendilerini Kanada’ya götüren serüvenin önemini vurguluyor.

Dördüncü olimpiyat oyunlarına katılan Ruggerio takım arkadaşlarının yalnızca iyi birer sporcu değil, örnek alınacak kişiler olduğunu söylüyor:

“Yaptığımız sporun ses getirmesi diğer genç kızlar için büyük bir fırsat.”

Amerika Bayanlar Buz Hokeyi takımı 14 Şubat Pazar günü Çin’le yaptığı ilk maçı kazandı.

XS
SM
MD
LG