Erişilebilirlik

Kar Fırtınası Washington'da Hayatı Felce Uğrattı


Hafta sonu etkili olan kar fırtınası başkent Washington ve civarında hayatı felce uğrattı. Yol koşullarının tehlikeli olması ve toplu ulaşım araçlarının tam kapasite çalışamaması nedeniyle federal daireler bugün kapalı.

Washington’un yanı sıra Maryland ve Virginia eyaletlerinde de etkili olan kar fırtınası sonrasında hala onbinlerce eve elektrik verilemiyor.Cuma gecesi başlayan ve Cumartesi akşam saatlerine kadar devam eden kar fırtınasında bazı yerlerde kar kalınlığı 1 metreye kadar ulaştı. Başkent Washington’da ise kar kalınlığı 60 santimetreye kadar yükseldi.

Meteoroloji uzmanları Salı gecesi yeni bir kar fırtınası başlayabileceği uyarısında bulundu. İkinci fırtınanın Çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Washington metro sisteminde sadece yeraltında bulunan istasyonlar arasında hizmet verilebiliyor.

Otobanlar ve ana caddeler kardan temizlendi ancak buzlanma nedeniyle ulaşım hala aksıyor. Bu arada devrilen ağaçlar da bazı yolları tıkamaya devam ediyor.

Çoğunlukla iç hat seferlerinin yapıldığı Reagan Havaalanı ulaşıma hala kapalı, uluslararası uçuşların yapıldığı Dulles ve Baltimore havaalanlarında ise seferlerin çoğu iptal edilmiş durumda.

Kötü hava koşulları West Virginia, New Jersey, Delaware ve Pennsylvania gibi eyaletlerde de etkili oldu.

XS
SM
MD
LG