Erişilebilirlik

Washington'da Son İki Ayda İkinci Yoğun Kar Fırtınası


Amerika'nın doğu yakası son iki ayda ikinci kez şiddetli bir kar fırtınasının etkisi altında kaldı. Hayatın neredeyse durma aşamasına geldiği başkent Washington’da, Cumartesi günü akşam saatlerine kadar süren fırtınanın bıraktığı karı temizleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Kar fırtınasında iki kişi hayatını kaybetti; çevre bölgelerdeki çok sayıda eve elektrik verilemedi.

Yetkililer, benzer şiddetteki bir fırtınanın 1922 yılında yaşandığını hatırlatıyor. Kar kalınlığı başkent Washington’da 60 santimetreyi bulurken, Washington’u çevreleyen Virginia, Maryland, Batı Virginia, Pennsylvania, New Jersey ve Delaware eyaletlerinde kar yer yer bir metreye ulaştı.

Fırtınadan sonra Washington’un iki havaalanında uçuşlar kısıtlı olarak sürdürülürken iç hatlar seferlerinin yapıldığı Ronald Reagan Havaalanı halen kapalı tutuluyor. Başkentte yollar kısmen açılabildiği için de ulaşım büyük ölçüde aksamış bulunuyor. Metro şebekesinin yerüstündeki hatları kar yüzünden ulaşıma açılamadı.

Doğu eyaletlerinde acil durum ilan edildi. Bazı hastaneler doktor ve hemşirelerin işe gitmesini sağlayabilmek için dört çeker araç sahibi sürücülerden yardım istiyor.

Cuma günü başlayan kar yağışı Cumartesi günü şiddetlenerek devam etti. Kar fırtınasının da eklenmesiyle yollarda görüş mesafesi düştü. Acil durum çalışanları yollarda biriken karı ve yollara devrilen ağaçları kaldırmak için zamanla yarıştı.

Başkan Barack Obama'nın konvoyunda da Beyaz Saray'dan ayrılırken küçük bir kaza yaşandı.

Doğu eyaletlerinde Salı günü de yeni bir kar fırtınası bekleniyor.

Ülkenin batısındaki California eyaletinde de şiddetli yağışlar Los Angeles civarında toprak kayması ve heyelana yol açtı. Maddi hasar yarattığı belirtilen toprak kaymasında yaralanan olmadığı bildirildi.

XS
SM
MD
LG