Erişilebilirlik

Gates: İran'a Baskıya Devam Etmek için Daha Vaktimiz Var


Amerika Savunma Bakanı Robert Gates, İran'ı nükleer silah programını bırakmaya ikna etmek için askeri seçenek yerine yaptırım uygulamaya hala vakit olduğunu söyledi. Gates, Roma'da İtalyan Dışişleri Bakanı İgnazio La Russa'yla biraraya geldi.

Bakan Gates, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın uranyumun yüzde 20 oranında zenginleştirilmesi emrini vermesinin ardından askeri operasyon olasılığının olup olmadığının sorulması üzerine, "Uluslararası topluluk birlikte hareket eder ve İran hükümetine baskıyı sürdürürse yaptırımların ve baskının işe yaraması için hala vaktimiz var" dedi.

Gates, "İran halkına değil İran hükümetine yönelik yaptırımların hedefe ulaşma olasılığı daha yüksek. İran'da neler olduğunun gördük. Uluslararası topluluk da İran halkının daha fazla güçlük yaşamasını istemeyecektir" diye konuştu.

Gates, İtalyan meslektaşıyla İtalya'nın Afganistan'a temelde eğitim amaçlı bin asker göndermesi kararını görüştü. İkili aynı zamanda Amerika'nın yol kenarına yerleştirilen bombalarla mücadele için gelişmiş teknoloji sağlaması planını, Kosova'daki operasyonları ve Amerika'nın hem kendisi hem de İtalya gibi bazı müttefik ülkelerde kullanılması için üreteceği yeni savaş uçakları konularını masaya yatırdı.

XS
SM
MD
LG