Erişilebilirlik

Nükleer Tehdit ve İnsan Hakları


Nükleer Tehdit ve İnsan Hakları
Nükleer Tehdit ve İnsan Hakları
<!-- IMAGE -->

Başkan Barack Obama Birliğin Durumu konuşmasında Amerikan halkı için belki de en büyük tehlikenin, nükleer silah tehditi olduğunu söyledi. Obama, nükleer silahların yayılmasını önleyen ve bu silahlardan arınmış bir dünya amaçlayan bir stratejiye bağlılığını tekrarladı.

Obama ” Amerika ve Rusya olarak, bir yandan caydırıcılığımızı sürdürürken diğer yandan stoklarımızı ve füze rampalarımızı azaltacak son yirmi yılın en kapsamlı silah kontrol anlaşmasını gerçekleştirme amacıyla görüşmeler yapıyoruz. Nisan ayındaki Nükleer Güvenlik Zirvesinde Washington’a 44 ülkeyi açık bir hedef için getireceğiz: Teröristlerin eline düşmemesi için dünyadaki tüm korunması zayıf nükleer malzemeyi güvence altına almak.” dedi.

Obama, yönetiminin diplomatik çabalarının, Amerika’nın nükleer silah edinmek için uluslararası anlaşmaları ihlalde ısrar eden ülkelerle mücadele yeteneğini güçlendirdiğini söyledi.

Başkan Obama, “ İşte bu nedenle Kuzey Kore şimdi artan tecrit ve daha sert yaptırımlarla karşıkarşıya. Bu yaptırımlar daha güçlü uygulanacak. Bu nedenle uluslararası topluluk daha birlik içinde ve İran İslam Cumhuriyeti daha tecrit olmuş durumda. İranlı liderler yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınmaya devam ettikçe, hiç kuşkusuz onlar da bunun sonuçlarıyla karşılaşacak. Gelişmeler bunu vaadediyor.” dedi.

Başkan Obama, Amerika’nın insan haklarına olan sarsılmaz bağlılığından da söz ederken ” On binin üzerinde Amerikalı birçok ülkeyle birlikte Haiti halkına durumu düzeltme ve ülkeyi yeniden inşa çabalarında yardım için çalışıyor. Bu nedenle Afganistan’da okula gitmek için çırpınan kız çocuklarının yanında yeralıyoruz. Bu nedenle İran sokaklarında yürüyen kadınların haklarını destekliyoruz. Bu nedenle Guinea’de yolsuzluk sonucu iş verilmeyen bir genç adamı savunuyoruz. ” dedi.

Başkan Obama” Amerika her zaman özgürlük ve insan onurunun yanında yeralmak zorundadır.” şeklinde konuştu.

XS
SM
MD
LG