Erişilebilirlik

Obama Youtube'da Canlı Yayına Katıldı


Başkan Obama, teknolojiyi kucakladığını bir kez daha kanıtladı ve dün Birliğin Durumu konuşmasına ilişkin soruları İnternet’teki farklı platformlarda yanıtladı.

Soru-cevap şeklindeki oturum, YouTube, Facebook ve Beyaz Saray’ın resmi sitesi WhiteHouse.gov’da canlı yayınlandı. İnternet kullanıcıları, geçen haftaki Birliğin Durumu konuşmasıyla ilgili olarak 10 bin soru gönderdi. Obama şöyle konuştu:

“Herkesin kafasını meşgul eden kaygıların farkındayım. Bunlar yeni değil. Bu sorunlara çözüm bulmak için Başkan oldum.”

Bazı eleştiriler çok sertti.

Bir Amerikalı “Temiz enerji vaadinizi destekleyen rekor sayıda genç seçmen size oy verdi. Eğer bütçe yoksa neden pahalı nükleer enerjiye, kirli kömüre ve denizde petrol aramaya milyarlar harcamayı planlıyorsunuz?” diye sordu.

Obama'nın yanıtı şöyleydi:

“Temiz enerji alanında iş yaratma ihtiyacı konusunda sizinle tartışmaya girmeyeceğimden emin olabilirsiniz.”

Başkana en çok ekonomiyle ilgili sorular yöneltildi. Obama, yönetiminin ekonomi politikasını savundu.

Obama, “Bankalara elimizden geldiğince baskı yapıyoruz. Bankaların sadece onlara verdiğimiz kaynakları en iyi şekilde değerlendirmelerini değil, müşteri hizmetleri konusunda da ilerlemelerini istiyoruz.” dedi.

Hakkında en çok soru sorulan ikinci konu, ulusal savunmaydı. Birçok kişi, başkandan, uluslararası terörle mücadele konusundaki duruşuna açıklık getirmesini istedi.

Bir Amerikalı, “Sevgili Başkan Obama, askerlerimizi terörle mücadele ettiğimiz bölgelerden çekersek terörle nasıl savaşacağız?” diye sordu.

Obama'nın yanıtı şöyleydi:

“Herşeyden önce tek bir örgüte karşı savaştığımızı anlamalıyız. Bu örgüt, El Kaide ve yandaşlarıdır.”

İnternetteki soru-cevap oturumu, Beyaz Saray’ın yeni teknolojiler ve modern iletişim yollarından yararlanma çabasının son örneği. Başkan Obama, daha önce de YouTube’da soruları yanıtlamıştı. Başkanın haftalık radyo konuşması Beyaz Saray’ın İnternet sitesinde yayınlanıyor. Obama ayrıca portre fotoğrafı dijital kamerayla çekilen ilk başkan.

XS
SM
MD
LG