Erişilebilirlik

Gözaltındaki 5 Amerikalı İşkence Gördüklerini İddia Etti


Pakistan’da terörist oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 Amerikalı masum olduklarını savundu ve gözaltında oldukları süre içerisinde Amerikalı sorgu görevlileri ve Pakistan polisinden işkence gördüklerini iddia etti.

Zanlılardan biri, doğudaki Sargodha kentinde hakim karşısına çıkarılmak için getirildikleri mahkeme önünde gazetecilere elindeki bazı kağıtları fırlattı.

Zanlıların fırlattığı kağıtlarda Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ajanları ve Pakistan polisinin kendilerine işkence yaptığı ve tuzağa düşürüldükleri yazılıydı. Kağıtlarda ayrıca zanlıların ailelerinden ve medyadan bilinçli olarak uzak tutuldukları iddiası da yer alıyor.

Amerikan Büyükelçiliği Sözcüsü Richard Snelsire, iddiaların tamamen temelsiz olduğunu söyledi. Pakistan polisi de işkence iddialarını reddetti.

5 Amerikalı Müslüman Pakistan’ta gözaltına alınmıştı. Polis, 5 Amerikalıyı terörist saldırılar planlamak ve Afganistan sınırı ve ötesinde Amerikan askerlerine saldırılar düzenleyen militanlara katılmayı amaçlamakla suçluyor.

XS
SM
MD
LG