Erişilebilirlik

Obama Bütçe Açıklarını Kapatma Kararını Yineledi


Başkan Barack Obama, bütçe açıklarını kontrol altına alma vaadini tekrarladı, bu amaçla hazırladığı eylem planını bir kez daha anlattı. Başkan haftalık açıklamasında, Çarşamba günkü ‘Birliğin Durumu’ konuşmasında dile getirdiği konulara bir kez daha değindi ve ekonomiyi canlandırmanın birinci gündem maddesi olduğunu kaydetti. Başkan, finans piyasalarını ve ekonomide son dönemde kaydedilen gelişmeleri olumsuz etkilememesi için bütçe açıklarının bir an önce kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Başkan ayrıca Amerikan Senatosu’nun yeniden ‘kazandıkça harca’ politikasını benimsemesini övdü. Obama, bu kuralın 1990’larda uygulandığını ve bu sayede on yıllık dönemde bütçenin 236 milyar Dolar fazla verdiğini hatırlattı.

‘Kazandıkça Harca’ politikası devlet bütçesinden para harcanmasını gerektiren yeni yasa tasarılarının ancak, gerekli kaynağın, diğer alanlarda uygulanacak çeşitli tasarruf tedbirleri sayesinde sağlanması durumunda yürürlüğe konulmasını öngörüyor.

Başkan ayrıca partiler-üstü bir mali komisyon kurulması çağrısını tekrarladı. Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyelerinden oluşturulacak komisyonun bütçe açıklarını azaltacak net politikalar belirlemesi öngörülüyor.Senato’da bu hafta yapılan bir oylamada komisyonun kurulmasını sağlayacak 60 oy toplanamadı. Başkan Obama, daha önce komisyonun kurulmasını destekleyen yedi Senatör’ün siyasi kaygılarla red oyu vermeleri nedeniyle komisyonun kurulamadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG