Erişilebilirlik

VOA - TGRT Haber Ortak Yayını


28 Ocak Amerika'nın Sesi - TGRT Haber Ortak Yayını: Amerika’nın 44’ncü başkanı Barack Obama, dün gece birliğin durumu konuşmasında beklendiği gibi ekonomiye ağırlık verdi. Her 10 Amerikalı’dan biri iş bulamıyor. Bütçe açığı 1 trilyon 400 milyar dolar civarında. Obama’ya destek oranı düşüyor. Stüdyo konuğumuz Amerika'nın Sesi Yakındoğu ve Orta Asya Bölümü editörü Taçlan Süerdem Obama'nın konuşmasını değerlendirdi.

Irak’taki Kürt yönetiminin Başkanı Mesud Barzani Brookings Enstitüsünde yaptığı konuşmada Türkiye ile PKK’ya karşı operasyon düzenlenmesi konusunda işbirliği yapmayacağını ve Demokratik Toplum Partisi’nin kapatılma kararının demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler dünya ekonomisinin iyileşmeye başladığını açıkladı. BM’nin geçtiğimiz günlerde yayınlanan yıllık ekonomik raporunda, 2010’da Doğu ve Güney Asya’nın başı çekmesiyle küresel büyüme oranının yüzde 2.4 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Ancak örgüt, sürdürülebilir büyümeye ilişkin göstergelerin tüm dünyada hala kırılgan olduğu konusunda uyarıda bulunuyor.

Perşembe TSİ 21:00'de canlı olarak yayınlanan programı sağ üst köşedeki Windows Media bağlantısına tıklayarak izleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG