Erişilebilirlik

Obama 'Birliğin Durumu' Konuşmasına Hazırlanıyor


Başkan Barack Obama önümüzdeki üç yıl süreyle Kongre’den harcamaları artırmamasını isteyecek.

Yarın akşam Kongre’de ‘Birliğin Durumu’ konuşmasını yapacak olan Obama bütçe açığını kapama konusunda kararlı olduğunu vurgulayacak.

1 Şubat tarihinde bütçe tasarısını Kongre’nin onayına sunacak olan Obama harcamaların dondurulması çağrısında da bulunacak.

Önümüzdeki 10 yıl içinde 250 milyar dolar tasarruf yapılmasını öngören bütçe taslağında savunma, ulusal güvenlik ve dış yardım gibi harcamalara sınırlama getirilmiyor.

2009 yılında Amerika’nın bütçe açığı 1 trilyon 400 milyar dolardı. 2010 yılında da 1 trilyon 300 milyar dolar açık vermesi beklenen federal bütçede kesintiye gidilmesi için Obama yönetimine baskı yapılıyor.

Obama’nın yarın akşamki ‘Birliğin Durumu’ konuşmasına ekonomik gelişmelere, özellikle istihdam yaratılması ve orta sınıfa destek verilmesi konularına ağırlık vermesi bekleniyor.

Dün Amerikan ABC televizyonuna demeç veren Obama, ülke sorunlarını çözmek için zor kararlar almaya hazır olduğunu vurguladı.

Obama’nın iktidarının birinci yılında sağlık reformu planları ve ekonomiyi canlandırma paketi muhalefetin sert tepkisini toplamıştı.

Bir yıl içinde seçmenin desteğini önemli ölçüde kaybettiğini kabul eden Başkan, kaybı, icraatlarının siyasi bedeli olarak niteledi.

XS
SM
MD
LG