Erişilebilirlik

Florida’daki Haitililerin Yardım Çalışmaları


Dünyadaki en kalabalık Haiti topluluklarından biri Florida eyaletinde yaşıyor. Harvest Time International adlı kuruluş depremden sonra Amerikalı Haitililerin yardıma koştuğunu söylüyor. Örgüt yetkilisi Lena Smolensky, “Çok sayıda telefon alıyoruz, inanılmaz birşey. Herkesin yardıma koştuğunu ve depremzedeleri düşündüğünü görmek çok güzel,”diye konuşuyor. Yetkililere göre, Haitililer’in en çok giyecek ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var.

Florida’da yaşayan 200 bin Haitili’den biri olan iş adamı Michel Dorcean aynı zamanda Orlando’daki Haiti-Amerika Ticaret Odası Başkanı. Dünyanın dört bir yanındaki Haitililer’in yardım çabasına katılmak istediğini söyleyen Dorcean şöyle konuşuyor: “Birçok ülkede 4 ila 5 milyon Haitili yaşıyor. Bu çok yüksek bir sayı. Haiti diasporası için biraraya gelme ve memleketimizde zor durumda olanlara yardım etme zamanı geldi.”

Depremin yaralarını sarmak çok uzun sürecek. Haiti’ye en yakın Amerikan eyaleti olan Florida’daki Haitililer’in, yardımlarını, Orlando’daki Haiti Konsolosluğu’ndan Laurent Prosper koordine ediyor. Prosper’a göre Haiti için yapılan bütün yardımları biraraya getirmek gerekiyor. Prosper, “Herkes birlik olmalı ve bize yardım etmeli çünkü Haiti’nin toparlanması çok uzun sürecek,” diyor. Depremden bu yana Florida ve Haiti arasında iletişim de çok zor yapılabiliyor. Orlando’daki First Akademi adlı okulun müdürü Carol Grosshans, 15 yaşındaki kızının okuldan bir grup misyonerle Haiti’de mahsur kaldığını söylüyor.

XS
SM
MD
LG